השארו פרטים ואנו ניצור עמכם קשר בהקדם
MRI בית החזה פרטי
זקוקים לתור דחוף לבדיקת MRI פרטית?
אצלנו ב MEDASSIST תקבלו תור פרטי עד 72 שעות מפנייתכם!
מדוע בדיקת MRI אם אר איי של בית החזה כל כך מבוקשת?
הידעתם שחשיבותה הרבה של בדיקת MRI מחייבת ביצועה סמוך ככל האפשר למועד ההפניה? הרי כל עיכוב, במידה והבדיקה תאושש את החשד, מסכן את המטופל בסיבוכים חמורים. אנשים רבים שהתעקשו לקבל תור לבדיקת MRI לא “על בסיס מקום פנוי”, אלא בעזרת מומחי MEDASSIST והתחילו מיד בטיפול הרפואי החיוני, הוכיחו מדוע חשוב לא רק לבצע את בדיקת MRI, אלא גם לבצע אותה בזמן.
מדי יום חולים שונים מקבלים הפניה לבדיקת MRI אם אר איי של בית החזה, וזאת בשל חשיבותה האבחונית הרבה של הבדיקה ויכולתה לסייע לרופא לאבחן או לשלול שורה ארוכה של מחלות, ביניהן מחלות חמורות כמו סוגי סרטן שונים בבית החזה, מחלות לב וכלי הדם ועוד. מדובר בבדיקה שאינה פולשנית, שאין במהלכה שימוש בקרינה מייננת, כמו ברנטגן, לכן היא מתאימה גם בתור בדיקת מעקב אחרי הטיפול וגם כבדיקה לנשים בהיריון. במקרים רבים אין תחליף אבחוני ראוי לבדיקת MRI, ועל מנת להתאים את הטיפול המתאים יש צורך לקבל את תוצאות הבדיקה מהר ככל האפשר.
מהן הסיבות להפניה לבדיקת MRI של בית החזה?
היות והבדיקה מאפשרת לקבל תמונה מצוינת של מבנה הרקמות השונות באזור בית החזה, גם שורת האבחונים אותם הרופא ירצה לאושש או לשלול בעזרת הבדיקה היא ארוכה מאוד.
- במידה ובבדיקה קודמת כלשהי התגלה גידול בבית החזה או התעורר חשד להימצאות הגידול, תאפשר הבדיקה לקבוע האם ישנו גידול שכזה והאם מדובר בגידול שפיר או ממאיר.
- אם ישנו חשד לתהליכים פתולוגיים באזור בית החזה: העצמות, הצלעות, החוליות וכו’, תאפשר הבדיקה לזהות ולאפיין את התהליך.
- שורה של מחלות לב וכלי הדם מצריכות בדיקת MRI אם אר איי של בית החזה, שבמהלכה ניתן לאבחן את מצבם של כלי הדם ורקמות שונות באזור הלב והריאות, ובכך לקבוע את חומרת המחלה, או להפך, מידת השיפור לאחר הטיפול הרפואי.
- במידה ואישה בהיריון מתבקשת לעבור הדמיה וסריקה של בית החזה, היא תופנה לבדיקת MRI על מנת למנוע נזק של הקרינה על העובר כפי שעלול להתרחש בבדיקות אחרות כמו למשל CT.
- מעקב אחרי ניתוחים שונים בכלי הדם מצריך בדיקת MRI על מנת לקבוע את מידת הצלחת התהליך ולהחליט על המשך הטיפול.
ביצוע הבדיקה
הבדיקת MRI של בית החזה הינה בדיקת דימות תהודה מגנטית, כלומר סריקת איברים בגוף באמצעות תהודה מגנטית וגלי רדיו, שהינם בטוחים לגוף האדם, ולא גורמים כל נזק. הבדיקה מבוצעת באמצעות חומר ניגוד בשם גדוליניום המוזרק לווריד, שאינו גורם לתופעות לוואי כלשהן. החיסרון המשמעותי היחיד של הבדיקה הוא הצורך לשכב ללא תזוזה במשך כחצי שעה על שולחן הבדיקה שנע בתוך מכשיר MRI. לפי הוראות הטכנאי יתבקש המטופל מדי פעם לעצור את הנשימה למשך כ-20 שניות.
התוויות נגד לביצוע הבדיקה
היות ומדובר בבדיקה על בסיס תהודה מגנטית לא ניתן לבצע אותה במקרה שקיים בגוף שתל כוכליארי באוזן או קליפסים להידוק האנאוריזמה במוח. נוכחותם של רסיסי מתכת בגוף או קוצב לב דורשים התייעצות עם מומחה, ובחלק מהמקרים ניתן לבצע את הבדיקה. קלאוסטרופוביה עלולה להקשות על המטופלים לעבור את הבדיקה, אך ניתן להתגבר על העניין באמצעות תרופות הרגעה וטשטוש, ויש צורך להתייעץ עם הרופא לפני ביצוע הבדיקה.
איפה ניתן לבצע את הבדיקת MRI אם אר איי של בית החזה?
הבדיקה מבוצעת במספר מכונים ברחבי הארץ, הן בהפניית קופת חולים (באמצעות טופס 17) והן באופן פרטי (בהשתתפות ביטוחים פרטיים). חשיבות הבדיקה לצורך אבחנה והמשך הטיפול מצריכה ביצוע תוך ימים ספורים מיום ההפניה. אם קיבלתם הפניה לבדיקה ואתם מתקשים לקבוע תור מידי, אל תסכנו את בריאותכם, פנו אלינו לעזרה לקביעת תור ב-24-72 השעות הקרובות!