השארו פרטים ואנו ניצור עמכם קשר בהקדם
PET CT PSMA פרטי
זקוקים לתור דחוף לבדיקת פט סיטי PET CT PSMA פרטית?
אצלנו ב MEDASSIST תקבלו תור פרטי עד 72 שעות מפנייתכם!
בדיקת פט סיטי PSMA פרטית
סרטן הערמומית הוא אחד מהסוגים הנפוצים של סרטן, במיוחד בגברים מעל גיל 50. אך לסרטן הזה יש ייחודיות מסוימת שאפשרה לפתח בדיקה לגילוי מוקדם של הסרטן הזה. החוקרים גילו שחלבון מסוים שנקרא PSMA, במידה והוא נמצא בתוך תא סרטן הערמונית, מובע בצורה חזקה במיוחד, וניתן לקלוט את הביטוי שלו ע"י הזרקת חומר רדיואקטיבי שנצמד לחלבון בתאי סרטן הערמונית והגרורות שלו. בדיקת PET-CT PSMA מאפשרת לקלוט המצאות מוקדים זעירים ביותר של תאי סרטן הערמונית עוד בשלב שאינם נקלטים באמצעות שום בדיקת הדמיה אחרת. היות הבדיקה מאפשרת לאתר את תאי סרטן הערמונית גם בריכוז נמוך במיוחד, היא בעצם מאפשרת גילוי מוקדם של המחלה ומעלה בצורה משמעותית את הסיכויים להחלמה. על מנת לקלוט את חלבון PSMA במהלך בדיקת פם סיטי מוזרק לגופו של המטופל לא חומר רדיואקטיבי רגיל לבדיקות אלה – FDG-F18, אלא חומר אחר, מיוחד לבדיקה זו: Ga68-PSMA. אף שחומר זה רדיואקטיבי הפעילות שלו משמשת לצורך בדיקתך הדמיה בלבד ואינו מזיק לבני אדם. ל בדיקה אין תופעות לוואי.
מהלך הבדיקה PET CT PSMA
הבדיקה דומה מאוד לכל בדיקות פט סיטי, הן מבחינת ההיערכות לקראתה והן מבחינת הביצוע. אך חשוב לקחת בחשבון כי לצורך הבדיקה מוזרק למטופל חומר שונה, והשפעתו דועכת במהירות, לכן חשוב מאוד להקפיד על לוח הזמנים שנקבע לבדיקה. 45 דקות לפני הבדיקה עצמה מוזרק למטופל חומר רדיואקטיבי. הוא שוהה במנוחה ומחכה להתפשטות החומר בגוף. כעבור 45 דקות מוכנס המטופל לבדיקה שנמשכת כ-20 דקות. הבדיקה מבוצעת כאשר החולה שוכב על המיטה המיוחדת שנעה בתוך מכשיר הצילום. המכשיר אינו סגור, אך אנשים שסובלים מקלאוסטרופוביה צריכים להודיע על כך לרופא המטפל. יתכן, ויומלץ להם לקחת חומר הרגעה לפני הבדיקה. כמובן, כמו בכול שאר הבדיקות מהסוג הזה יש צורך להסיר את כל פריטי מתכת מהגוף.
חשיבות בדיקת PET CT PSMA
בזכות חשיבות בדיקת פט סיטי PET-CT PSMA היא נכנסה לסל הבריאות. ישנה חשיבות רבה לביצוע הבדיקה סמוך להתעוררות החשש למחלה או סמוך להשלמת סבב טיפולים. במקרה הראשון, במידה והבדיקה מאשרת את קיומו של התהליך הפתולוגי, החולה יכול להתחיל מיד בטיפול, שכמובן יעילותו עולה ככל שהוא מתחיל סמוך יותר לתחילת המחלה. במידה והבדיקה מבוצעת כמעקב, היא מאפשרת להבין את מידת היענות המחלה לטיפול, ובמידה ומדובר בטיפול לא יעיל, להפסיק אותו ולהחליף אותו במהירות האפשרית בטיפול יעיל יותר. ואם מדובר במעקב אחרי ההחלמה, זו הבדיקה שמאפשרת לזהות בהקדם את חזרתה של המחלה.
זכרו, סרטן הערמונית הוא הרביעי בשכיחותו כגורם תמותה מסרטן בגברים בישראל. כל יום שאתם ממתינים לבדיקה והתחלת הטיפול, אתם נותנים נקודות נוספות למחלה. אל תתנו לה לנצח!